Gevelreiniging

Het reinigen van uw gevel is nodig omdat deze door onder andere uv-straling, zure regen, vorst, uitlaatgassen, algen en mos vorming verweerd. Ook kan er sprake zijn van zoutuitbloeïng. Dit  ontstaat doordat mineralen naar buiten treden door temperatuur- en weersinvloeden.

Om deze redenen is het reinigen, behandelen en impregneren van uw gevel aan te raden. Uw gevel is hierna beschermt tegen de verschillende weersinvloeden en vervuiling, het heeft een isolerende werking, en uw gevel zal er weer als nieuw uitzien.

Op de door ons gereinigde gevel en aangebrachte impregneer behandeling geven wij standaard 15 jaar garantie tegen zoutuitbloeïng. Wij geven 10 jaar garantie op het afparelend effect en waterwerendheid.

 

Gevels stralen

Door een combinatie van water en straalmiddel ontstaat er een mengsel dat een zachte inslag op de gevel heeft waardoor wij uw gevel kunnen reinigen zonder de voegen te beschadigen. Uw gevel krijgt zijn oorspronkelijke kleur terug en ziet er weer als nieuw uit.

Het stralen van uw gevel wordt gedaan door water, straalmiddel en lucht te gebruiken, dit wordt gedaan met een torbomachine. Eerst wordt bekeken wat voor steen er gereinigd moet worden, dan wordt het straalmiddel uitgezocht en de prijs bepaald. Als de offerte akkoord is, worden de ramen afgeplakt en wordt uw gevel gestraald. Na afloop worden de ramen ook schoongemaakt en wordt alles voor u opgeruimd.  Als het niet nodig of niet mogelijk is om te stralen, gebruiken wij alleen water in een hogedrukunit.


 

Stoom cleaning

Stoom cleaning is een methode om uw gevel te laten reinigen waarbij water wordt verwarmd tot maximaal 150 graden en met hoge druk op de gevel wordt gespoten. Door de warmte wordt het vuil zachter en begint het los te weken. De hoge druk zorgt ervoor dat het vuil van de muur af komt. Omdat er geen chemische middelen worden gebruikt, is deze methode vooral geschikt voor lichte vormen van aanslag zoals mossen, algen en klimop.