Coaten

Een coating is een beschermlaag die oppervlaktes beschermt. Wij verzorgen poedercoating, natlakken en nano coating.

Poedercoaten

Poedercoaten is een verfproces waarbij gebruik wordt gemaakt van positief geladen poederlak en een negatief geladen werkstuk. In een oven wordt de poederlak gesmolten waardoor er een mooie egale verflaag achterblijft. In combinatie met een voorbehandeling zoals stralen biedt poedercoaten een zeer duurzame bescherming tegen corrosie, is het vochtresistent en hiermee uitstekend bestand tegen extreme weersinvloeden.

Natlakken

Natlakken is een alternatief wanneer poedercoaten niet mogelijk is, vanwege bijv. niet hittebestendigheid van het materiaal. De lak wordt met behulp van natlakspuitapparatuur aangebracht. De laagdikte is afhankelijk van het soort product, de toepassing van het product en de wensen van de klant.

Nano coating

Nano coating bevat vuil en waterafstotende eigenschappen. Deze coating dringt een oppervlakte binnen en wordt zo één met de structuur. Dit zorgt ervoor dat vloeistoffen niet meer kunnen penetreren en vuil, vet en schimmels niet langer kunnen hechten.  Met nano coating kan zoutuitbloeïng ook verwijderd worden.